Ξεκίνα σήμερα και μάθε όσες ξένες γλώσσες θέλεις από όπου και να βρίσκεσαι. 

Μπορεί να υπάρχουν και να χρησιμοποιούνται ευρέως τα τελευταία χρόνια και η περίοδος της καραντίνας συνετέλεσε αρκετά σε αυτό, οι – δωρεάν – εφαρμογές για εκμάθηση ξένων γλωσσών, όμως, αποτελούν μία ιδανική λύση για να μάθεις τη γλώσσα που πάντα ήθελες, σε κάθε συνθήκη. 

Duolingo
Ίσως η πιο διαδεδομένη εφαρμογή εκμάθησης ξένων γλωσσών παγκοσμίως. Η Duolingo δίνει τη δυνατότητα να έρθεις σε επαφή με περισσότερες από 30 γλώσσες και να εξοικειωθείς με την ανάγνωση, τη γραφή και την ομιλία σε πολύ καλό επίπεδο. Με μία σύντομη δημιουργία προφίλ και δωρεάν πρόσβαση, η εφαρμογή αυτή παρέχει ολιγόλεπτα καθημερινά ‘’μαθήματα’’ με διασκεδαστικό τόνο, έχει σημαντικά αποτελέσματα στην εκμάθηση μιας νέας γλώσσας για εσάς αλλά και στην απόκτηση ουσιαστικών επικοινωνιακών δεξιοτήτων.

Δοκίμασέ τη:  https://duolingo.com 

Drops
H εφαρμογή Drops αποτελεί μία ακόμα πολύ διαδεδομένη επιλογή στον τομέα της online εκμάθησης ξένων γλωσσών. Η συγκεκριμένη, που έχει επιλεχθεί ως η κορυφαία του είδους στο Play Store και στο Apple Store, έχει πάνω από 300.000 καταγεγραμμένες αξιολογήσεις και προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα σε όποιον επιλέξει να μάθει μία από τις περίπου 45 γλώσσες που προσφέρει. Δημιουργώντας ένα προφίλ, με βάση τους σκοπούς και τους στόχους αυτής της προσπάθειας, το Drops προσφέρει πολλές δυνατότητες δωρεάν, αλλά και στην premium έκδοση, όπως σχεδόν όλες οι εφαρμογές του είδους, όπου το να μάθει κανείς τη γλώσσα ή τις γλώσσες της επιλογής του γίνεται ένα απολαυστικό γνωστικό διάλειμμα!

Ρίξε μία ματιά: https://languagedrops.com 

Memrise
Η επόμενη εφαρμογή ξένων γλωσσών, που θα αναφέρουμε, ονομάζεται Memrise. H συγκεκριμένη σου δίνει την ευκαιρία να έρθεις σε επαφή με 23 ξένες γλώσσες, μαθαίνοντας όλα εκείνα που θα σου χρειαστούν καθημερινά σε μέρη που τις χρησιμοποιούν ή με άτομα που μιλούν τη γλώσσα που θα επιλέξεις να μάθεις μέσω της εφαρμογής. Εύκολη, εύχρηστη και με video, όπου ντόπιοι σου μαθαίνουν τη γλώσσα, η εφαρμογή Memrise σου λύνει τα χέρια, όταν πλησιάζει το ταξίδι σου!

Βρες την εδώ: https://www.memrise.com

Babbel
Μία εφαρμογή με λίγες διαθέσιμες γλώσσες, αλλά πολλές δυνατότητες. Και ονομάζεται Babbel. Η εφαρμογή αυτή παρέχει στους χρήστες της την επιλογή μόλις 13 γλωσσών για εκμάθηση, αριθμός που είναι μικρός, συγκριτικά με τις περισσότερες διαδεδομένες παγκοσμίως. Η ανάδειξη και η ανάπτυξη της Babbel, όμως, δεν έγκειται στο πόσες γλώσσες μπορεί να μάθει κανείς, αλλά στο πόσο καλά μπορεί να τις μάθει, και μάλιστα δωρεάν. Από το 2008, όταν και δημιουργήθηκε, έως και σήμερα, οι συνδρομητές ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια και οι θετικές αξιολογήσεις ακολουθούν την ίδια πορεία. Η εφαρμογή δεν παρέχει απλά ασκήσεις γραμματικής και σύνταξης για την κάθε γλώσσα, όπως πολλές αυτού του είδους. Με το πέρασμα των ετών, η Babbel έχει δωρεάν αλλά και συνδρομητικό πρόγραμμα για τον κάθε χρήστη, ενώ υπάρχει και το Babbel for Business, ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο για επιχειρήσεις. Ταυτόχρονα, λειτουργούν τα Babbel Live, Babbel Magazine και Babbel Podcasts, μεταξύ άλλων, πλαισιώνοντας την ευρεία εξέλιξη της πλατφόρμας.

Μάθε περισσότερα εδώ: https://www.babbel.com

Gymglish
Και για το τέλος, μία ακόμα εφαρμογή που χρησιμοποιεί η ομάδα του Astralón. To Gymglish δημιουργήθηκε από την εταιρεία Hidalgo και διαθέτει μοναδικά προγράμματα εκμάθησης πέντε γλωσσών. Βασισμένο σε μία ξεχωριστή ιστορία, το πρόγραμμα κάθε γλώσσας σου δίνει την ευκαιρία να θυμηθείς κάποιες γνώσεις που ήδη έχεις ή να μάθεις από την αρχή μία ξένη γλώσσα. Υπάρχει η δυνατότητα μιας δωρεάν πρώτης δοκιμής και έπειτα, μπορεί να διαθέτει ποικίλα προγράμματα επί πληρωμή, αλλά καθένα από αυτά εστιάζουν στις ανάγκες κάθε χρήστη, με εξατομικευμένο περιεχόμενο, αξιολογήσεις, αλλά και πιστοποιητικό μετά την ολοκλήρωση του κύκλου μαθημάτων.

Εξερεύνησε την πλατφόρμα εδώ: https://www.gymglish.com

 

astralon-icon-logo