Αυτό είναι το τρίτο Astralón Jukebox που συνόδευε την καθημερινή μας ζωή κατά τη διάρκεια μιας ιδιαίτερης και δύσκολης άνοιξης.

Η άνοιξη του 2020 ήταν αναθεματισμένα περίεργη και ανορθόδοξη, με την ομάδα μας να εργάζεται από το σπίτι για περισσότερο από ένα μήνα, λόγω του COVID-19. Παράλληλα, το κίνημα Black Lives Matter εξαπλώθηκε στις ΗΠΑ και σ’ ολόκληρο τον κόσμο, μετά τη δολοφονία του George Floyd στη Μινεάπολη, στις 25 Μαΐου. Έτσι, ενώ βομβαρδιζόμασταν με ατελείωτες ειδήσεις, δημιουργήθηκε ένα ιδιαίτερο soundtrack κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Από αστέρες της Brit Pop που μας ξυπνούσαν κατά τη διάρκεια του Μαρτίου, όπως οι Supergrass και οι Boo Radleys, σε αγαπημένες indie μπάντες που κυκλοφόρησαν νέα άλμπουμ, όπως οι The Strokes, US Girls και Perfume Genius, περάσαμε από παράξενα σκαμπανεβάσματα κατά την καθημερινή μας ρουτίνα δουλεύοντας από το σπίτι, κι έπειτα από το κεντρικό μας γραφείο στην οδό Σίνα. Οπότε, οι Yves Tumor, Herbert, Four Tet, The Soft Pink Truth και Ezra Collective ήταν αναμφισβήτητα οι κατάλληλες επιλογές για αυτές τις στιγμές, ενώ ιδιάζουσες περιπτώσεις της Pop μουσικής, όπως η Fiona Apple, η Lido Pimienta, η Jessie Ware και οι Grimes στάθηκαν δίπλα μας με τις μελωδίες τους. Τέλος, κομμάτια των Childish Gambino, Kendrick Lamar, The Roots και Nina Simone – μεταξύ άλλων – έφεραν επίσης λίγο απολαυστικό θόρυβο, γιατί η μαύρη μουσική έχει πραγματικά σημασία.

Απολαύστε την playlist μας στο Spotify.


*Στο δημιουργικό εικονίζεται ένα από τα πικάπ του Άρη.


astralon-icon-logo