Λοιπόν.. Hermanos Gutiérrez, Lambchop, Phoenix, Bjork, Liraz, Snoop Dog, Fred Again.. Αυτοί είναι μερικοί από τους καλλιτέχνες που ακούσαμε το Φθινόπωρο!

Tο φετινό ζεστό –για να είμαστε ειλικρινής– Φθινόπωρο στην Ελλάδα μας έφερε μερικές νέες ‘’γευστικές’’ συνεργασίες και φρέσκα ακούσματα, για να συνοδεύσουν την καθημερινότητά μας στο γραφείο.

Και παρά τις συνεχόμενες κρίσεις που αντιμετωπίζουμε μετά την πανδημία, με τα ποσοστά του πληθωρισμού να καλπάζουν, εμείς προσπαθήσαμε να παραμείνουμε θετικοί και να συνεχίσουμε να προσπαθούμε σε αυτές τις δυσχερείς συνθήκες. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι cool western κιθάρες των Hermanos Gutiérrez, καθώς και η Καναδή Lydia Persaud, που μας προσέφερε ένα υπέροχο κομμάτι απαλής soul μουσικής (μερικοί την αποκαλούν indie soul).

Η Ισραηλινοϊρανή τραγουδίστρια Liraz μας υπενθύμισε την «κρίση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στο Ιράν και τις διαδηλώσεις γυναικών κατά του καθεστώτος της χώρας, ενώ οι Gadjo Dilo, που τον Νοέμβριο πραγματοποίησαν μια συναυλία που οργάνωσαν οι συνεργάτες μας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τραγούδησαν με τη Μαίρη Λίντα για τη γειτονιά μας, το Κολωνάκι.

Οι Broken Bells, Phoenix, The Lightning Seeds, AURORA και Tim Burgess είναι μερικοί από τους μουσικούς που μας μετέδωσαν την ευφορία της ποπ μουσικής τους, ενώ η Rosie Thomas συνεργάστηκε με τον Sufjan Stevens σε ένα νέο υπέροχο χριστουγεννιάτικο τραγούδι, το πρώτο που ακούσαμε για τις φετινές γιορτές.

Απολαύστε τη νέα μας λίστα αναπαραγωγής στο Spotify ή στο YouTube!


*Η νέα μας εικόνα περιλαμβάνει κασέτα από την ανεξάρτητη Logarithm Cassette Label, τους φίλους μας από τη Βόρεια Ελλάδα.

 

astralon-icon-logo