Οι βροχές του Νοεμβρίου φέρνουν συναρπαστικά γεγονότα σύγχρονης τέχνης και νέες εκθέσεις από συναρπαστικούς καλλιτέχνες.

Οχειμώνας σχεδόν έφτασε και η τέχνη κάνει τις εμφανίσεις της ακόμα πιο έντονες. Επιλέξαμε για εσάς τέσσερις πολιτιστικές εκδρομές με επίκεντρο τις εικαστικές τέχνες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Astralón-Suggests-Art-Calendar-Sofia-Rozaki

“how to host a rawmantic dinner party” | Ατομική Έκθεση στην Alibi Gallery, Αθήνα
Καλλιτέχνης: Σοφία Ροζάκη
Διάρκεια: 4/11/2021-18/12/2021

Η έκθεση παρουσιάζει νέα έργα που διαπραγματεύονται το φαινομενικά ασήμαντο – καθημερινές συνήθειες, μέλη του σώματος και μικρούς δαίμονες – και συνδυάζουν την αριστοτεχνική ζωγραφική απεικόνιση με μια ιδιοσυγκρασιακή αισθητική που ενσωματώνει το ψηφιακό λάθος. 

Το «how to host a rawmantic dinner party» είναι η τέταρτη ατομική έκθεση της Σοφίας Ροζάκη και αποτελείται από ένα νέο σύνολο έργων που παρουσιάζεται για πρώτη φορά. Δημιουργήθηκε ως επί το πλείστον μέσα σε συνθήκες εγκλεισμού το 2020-’21, μαρτυρά μια εποχή που ο κόσμος σταμάτησε και ξεκινήσαμε να παρατηρήσουμε τα απολύτως απαραίτητα, τις καθημερινές συνήθειες και τους τρόπους (συν)ύπαρξης.

Μάθετε περισσότερα εδώ!

Astralón-Suggests-Art-Calendar-Club-Versus

CLUB VERSUS | @ ERGO Collective
Καλλιτέχνης: Ορέστης Λαζούρας
Διάρκεια: 19/11/2021-28/11/2021

O Ορέστης Λαζούρας καταλαμβάνει το χώρο της ERGO Collective για το μήνα Νοέμβριο. Στη διάρκεια αυτού του residency, θα εξερευνήσει την αναδημιουργία υποτιθέμενων αναμνήσεων, δανεισμένες από ένα από τα πιο οραματικά club των 2000’s, το Versus Club. Το Versus είναι επίσης μια μορφή σύγκρισης μεταξύ δύο ή περισσότερων στοιχείων ή υλικών.

Το residency θα ολοκληρωθεί με τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης CLUB VERSUS στις 19 Νοεμβρίου και θα ακολουθήσει μια παράσταση από του Kim Shisha, μουσικό ψευδώνυμο του Ορέστη Λάζουρα.

Μάθετε περισσότερα εδώ!

Astralón-Suggests-Art-Calendar-Potential-Project

If Anything Survives – Archaeologies, Utopias & The Void | @ Εξάρχεια
Καλλιτεχνές: Άλκηστις Μαυροκεφάλου, Ελεάννα Μπαλέση, Αύγουστος Βεϊνόγλου, Βαγγέλης Σάββας, Δημήτρης Μεράντζας, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, Lera Kelemen, Robert Gschwantner, Ανδρέας Παπαστεργίου
Γράφουν οι: Αλέξανδρος Πλατής, Macklin Kowal
Διάρκεια: 11/11/2021-20/11/2021

Η ιδέα αυτής της έκθεσης προϋποθέτει μια αρχαιολογία του μέλλοντος. Υποθέτουμε ότι ο κόσμος μας δεν υπάρχει πια, αλλά κάποιοι άλλοι -ή οι ίδιοι σε μια μελλοντική εκδοχή του- ανακαλύπτουν και μελετούν τα αντικείμενα που έχουν διασωθεί και προσπαθούν να διαβάσουν το νόημά τους. Υπό αυτή την έννοια, μετά το τέλος παραμένει αυτό που μπορούμε να φανταστούμε και αυτή ήταν η συζήτηση που έγινε με τον κάθε καλλιτέχνη για να μάθουμε πώς ερμηνεύει ο καθένας αυτό το σενάριο.

Η προτεινόμενη διαδρομή ξεκινά από το κτίριο της οδού Ερεσού που στεγάζει τις Αρχαιολογίες. Εκεί οι επισκέπτες θα δουν έργα που ερμηνεύουν το κομμάτι της ανακάλυψης, του ρεαλισμού, των στοιχείων. Το δεύτερο μέρος, Ουτοπίες, βρίσκεται στις εκδόσεις Ύψιλον. Τέλος, η τρίτη ενότητα που ασχολείται με το Κενό εκτίθεται στο Potential Project.

Μάθετε περισσότερα εδώ!

Astralón-Suggests-Art-Calendar-Stefanos-Rokos

Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair | @ Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο -ΔΕΘ HELEXPO
Διάρκεια: 25/11/2021-28/11/2021

Η διοργάνωση του Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair υλοποιείται από τον Εθνικό Οργανισμό Εκθέσεων, Συνεδρίων και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων « ΔΕΘ HELEXPO Α.Ε.» με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Παντελή Τσάτση, ο οποίος εμπνεύστηκε και δημιούργησε το έργο.

 Ως ετήσιος θεσμός, μπορεί να λειτουργήσει ενισχύοντας τον διάλογο, την καλλιτεχνική κινητικότητα, τις προκλήσεις για καινοτομία, τις καλλιτεχνικές γειτονιές και ανταλλαγές και, κυρίως, την κατανόηση της πολυμορφίας των πολιτιστικών φαινομένων.

Η Art Thessaloniki οργανώνεται σε μια πόλη ανοιχτή σε καινοτόμες ιδέες, νεανική, φιλόξενη και ασφαλής, με μοναδικές πολυπολιτισμικές διαδρομές, ιδιαίτερα στοιχεία τοπικότητας και απολαυστικές γαστρονομικές προτάσεις.

Μάθετε περισσότερα εδώ!

 

astralon-icon-logo