Ορισμένα εργαλεία και ενέργειες, έτσι ώστε να διασφαλίσετε ότι ο λογαριασμός σας στο Instagram παραμένει ασφαλής.

Από την προηγμένη ασφάλεια ενός λογαριασμού έως τα εργαλεία για το σχολιασμό, το περίφημο δίκτυο συγκέντρωσε τα κορυφαία tips & tricks, τόσο μέσα στην ίδια την πλατφόρμα όσο και εκτός, έτσι ώστε να κρατάτε το λογαριασμό σας αλλά και την κοινότητα ασφαλείς.

1. Χρησιμοποιείστε τον έλεγχο ταυτότητας δυο παραγόντων για να συνδεθείτε με ασφάλεια στο Instagram

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων είναι ένα νέο χαρακτηριστικό ασφάλειας που βοηθά στην προστασία του λογαριασμού σας απαιτώντας κάτι που γνωρίζετε (το όνομα χρήστη και το password του λογαριασμού σας) και κάτι που έχετε (τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου) κάθε φορά που συνδέεστε στο λογαριασμό σας από μια άγνωστη συσκευή. Εδώ θα βρείτε βήμα προς βήμα τις οδηγίες.

2. Επιλέξτε ποιος βλέπει τις αναρτήσεις σας έχοντας ιδιωτικό λογαριασμό

 Από προεπιλογή, κάθε λογαριασμός στο Instagram είναι ορατός σε ολόκληρη την κοινότητα. Η εναλλαγή σε έναν ιδιωτικό λογαριασμό σάς επιτρέπει να ελέγχετε ποιος βλέπει το περιεχόμενό σας. Με έναν ιδιωτικό λογαριασμό, μπορείτε επίσης να αφαιρείτε followers χωρίς να τους κάνετε block. Δεν είναι δύσκολο να ρυθμίσετε το λογαριασμό σας σε ιδιωτικό – περιηγηθείτε απλά στις “Ρυθμίσεις” και αλλάξτε στη θέση “on” τον “Ιδιωτικό Λογαριασμό”.

3. Αποκλείστε οποιονδήποτε δεν θέλετε να βλέπει τις αναρτήσεις σας

Ακόμη και αν δεν έχετε ιδιωτικό λογαριασμό, μπορείτε να ελέγξετε ποιος μπορεί να σας βρει και να σας ακολουθήσει στο Instagram χρησιμοποιώντας το εργαλείο αποκλεισμού. Για να αποκλείσετε έναν λογαριασμό, μεταβείτε στο προφίλ του συγκεκριμένου λογαριασμού, ανοίξτε το μενού “…” στην επάνω δεξιά γωνία και πατήστε “Μπλοκάρισμα”. Ο χρήστης του λογαριασμού αυτού δεν θα λάβει καμία ειδοποίηση για την συγκεκριμένη πράξη σας.

4. Ελέγξτε τα σχόλια που θέλετε να βλέπετε

Είναι πολύ σημαντικό να αισθάνεστε άνετα με τα σχόλια στις αναρτήσεις σας. Το προηγούμενο έτος, το Instagram εισήγαγε τη δυνατότητα φιλτραρίσματος των σχολίων με βάση συγκεκριμένες κι επιλεγμένες λέξεις-κλειδιά ή λέξεις-κλειδιά που έχουν εντοπιστεί. Ελέγξτε πώς μπορείτε να φιλτράρετε τα σχόλια εδώ.

Επιπλέον, εάν δείτε ένα σχόλιο που δεν θέλετε στην ανάρτησή σας, μπορείτε να το διαγράψετε μετακινώντας το αριστερά και κλικάροντας το εικονίδιο με τον κάδο απορριμμάτων.

Εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε όλα τα σχόλια σε μια ανάρτηση, πατήστε “Σύνθετες Ρυθμίσεις” προτού προβείτε στην ανάρτηση και τοποθετήστε την “Απενεργοποίηση Σχολιασμού” στη θέση “On”.

astralon-instagram-account-username-password-mobile-safe

5. Επιλέξτε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης και κρατήστε τον ασφαλή

  • Επιλέξτε έναν κωδικό που είναι δύσκολο να τον μαντέψεις, χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό από τουλάχιστον 6 αριθμούς, γράμματα και σύμβολα. Βεβαιωθείτε ότι είναι μοναδικός.
  • Μη δημοσιεύετε ή μοιράζεστε τον κωδικό σας με οποιονδήποτε δεν εμπιστεύεστε (συμπεριλαμβανομένου και οποιασδήποτε εφαρμογής).
  • Όταν μοιράζεστε το τηλέφωνό σας με άλλους, θυμηθείτε να αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό σας στο Instagram και μην τσεκάρετε το πλαίσιο “Να Με Θυμάσαι”.

6. Να αναφέρετε οποιαδήποτε κατάχρηση, εκφοβισμό, παρενόχληση ή πλαστοπροσωπία

  • Κάντε αναφορά ένα σχόλιο, εάν πιστεύετε ότι παραβιάζει της Οδηγίες της Κοινότητας του Instagramμετακινώντας το αριστερά και κλικάροντας το βελάκι.
  • Για να αναφέρετε μια συγκεκριμένη ανάρτηση ή ένα λογαριασμό, κλικάρετε στο μενού “…” και μετά “Αναφορά”.
  • Εάν πιστεύετε ότι κάποιος πλαστοπροσωπεί εσάς ή κάποιον που γνωρίζετε στο Instagram, συμπληρώστε τη συγκεκριμένη φόρμα.

7. Στηρίξτε κάποιον που το έχει ανάγκη

Εάν δείτε κάποιον να δημοσιεύει περιεχόμενο σχετικά με αυτοκτονία ή αυτοτραυματισμό και θεωρείτε ότι πρέπει να ληφθεί άμεσα δράση, επικοινωνήστε αμέσως με τις τοπικές αρχές και επικοινωνήστε με τον φίλο σας μέσω τηλεφώνου, άμεσου μηνύματος, ή αυτοπροσώπως. Δείτε περισσότερα στο Κέντρο βοήθειας του Instagram.

Μείνετε ασφαλείς και καλές αναρτήσεις!

astralon-icon-logo

Πηγή: Instagram