Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ένας από τους αγαπημένους μας καλλιτέχνες δημιούργησε το νέο μας εξώφυλλο.

Συναντήσαμε το ευφάνταστο έργο του Στέφανου Ρόκου για πρώτη φορά μέσα από τα εξώφυλλα αγαπημένων μας μουσικών, όπως οι Παύλος Παυλίδης, Piney Gir, Bobby Conn, Krista Muir, Interstellar Overdrive και Sigmatropic – καθώς και εξώφυλλα βιβλίων και αφισών για συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και ταινίες.

Παρόλο που ο Στέφανος Ρόκος είναι ένας καλλιτέχνης που μεγάλωσε αφομοιώνοντας τη ποπ & ροκ μουσική κουλτούρα,  το έργο του ξεπερνά κατά πολύ αυτό. Από το 1995 έως το 2000 σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα χαρακτικής. Το 2002 απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη μεταξοτυπία από το Wimbledon School of Art του Λονδίνου, όπου φοίτησε με υποτροφία του Ιδρύματος Προποντίς. Από το 2005 έως το 2007 ήταν υπότροφος του ΙΚΥ για την εκτέλεση καλλιτεχνικού έργου.

Έχοντας λάβει πολλά βραβεία, έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχει συμμετάσχει σε διεθνείς εκθέσεις τέχνης, αποτελώντας έναν από τους πιο αξιόλογους αυτή τη στιγμή σύγχρονους καλλιτέχνες. Οι μοναδικοί abstract – και συχνά  παραστατικοί – πίνακές του είναι χαρακτηριστικά αναγνωρίσιμοι, με εκπληκτικές λεπτομέρειες και ονειρικά υπόβαθρα.

Το νέο φιλόδοξο του project “Stefanos Rokos: Nick Cave & The Bad Seeds’ No More Shall We Part, 14 paintings 17 years later”, θα παρουσιαστεί στο Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138 στην Αθήνα, στις 3 Απριλίου έως τις 19 Μαΐου 2019, ενώ την ημέρα των εγκαινίων θα κυκλοφορήσει το βιβλίο NMSWP.

“Ήταν συναρπαστικό να στέκομαι στο εργαστήριό σου και να βλέπω μπροστά μου τα έργα – το μεγαλείο τους, με όλες αυτές τις συνωθούμενες λεπτομέρειες και τους τρομακτικούς κενούς χώρους. Νιώθω συνδεδεμένος με την ουσία τους.” — Nick Cave

Επισκεφτείτε το  site του για να μάθετε περισσότερα και μείνετε συντονισμένοι με το Astralón για περισσότερα νέα γύρω από τις δραστηριότητές του αλλά και τις επερχόμενες εκθέσεις του.

astralon-stefanos-rokos-no-more-shall-we-part

astralon-stefanos-rokos-electricity-station

astralon-stefanos-rokos-horror-romance

astralon-stefanos-rokos-the-crowd-the-moon-and-the-rain

astralon-icon-logo