Επιστροφή στη βάση μας, έτοιμοι για νέες καλλιτεχνικές περιπλανήσεις στην πόλη μας.

Καλωσορίζουμε άλλη μια νέα σεζόν γεμάτη τέχνη. Ξεκούραστοι από τις καλοκαιρινές μας διακοπές και με διάθεση για πολιτιστική εξερεύνηση στην Αθήνα, μια πόλη όπου η τέχνη δεν παύει να ανθίζει, σας προτείνουμε τέσσερις επιλεγμένες εκδηλώσεις που ξεχωρίζουμε για τον Οκτώβριο.

Ελπίζουμε να σας πετύχουμε κάπου!

RSVP | Ατομική έκθεση της Χρυσάνθης Κουμιανάκη
Τοποθεσία: Ίδρυμα Καλών Τεχνών και Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη
Διάρκεια: 29/09/2022 – 25/11/2022

Για την 5η διοργάνωση του THF Raw, το φθινόπωρο του 2022, η εικαστικός Χρυσάνθη Κουμιανάκη και η επιμελήτρια Δανάη Γιαννόγλου, συμμετέχουν σ’ έναν συνεχή διάλογο σχετικά με την εξερεύνηση και άρθρωση της γλώσσας και των κωδικών της Αθήνας.

Το RSVP είναι ένα έργο που εστιάζει στο άμεσο περιβάλλον του Ιδρύματος Καλών Τεχνών και Μουσικής Β & Μ Θεοχαράκη. Οι Εύζωνες (τσολιάδες), οι περαστικοί, οι ελεγκτές τροχαίας, οι ξένες πρεσβείες, το Προεδρικό Μέγαρο: όλα τα στοιχεία που αποτελούν την πλατεία Συντάγματος και για πολλούς περνούν καθημερινά απαρατήρητα.

Η Χρυσάνθη Κουμιανάκη, αποδομεί αυτά τα στοιχεία και τα εντείνει σε ένα νέο εννοιολογικό πλαίσιο δημιουργώντας το δικό της λεξιλόγιο και δημιουργεί αλληγορίες που γεφυρώνουν τον αστικό ιστό με το ανθρώπινο σώμα.

Με μια γλυπτική εγκατάσταση και ένα σύνολο κατευθυντήριων γραμμών και κανόνων που ακολουθεί το προσωπικό του Ιδρύματος Θεοχαράκη, δημιουργείται μια καθοδηγούμενη εμπειρία, εντός και εκτός του κτιρίου, που γίνεται υπενθύμιση μιας συνεχιζόμενης πραγματικότητας έκτακτης ανάγκης στην οποία πρέπει να είμαστε σε διαρκή εγρήγορση.

Μάθετε περισσότερα εδώ!

Μωσαϊκό | Έκθεση Ζωγραφικής
Καλλιτέχνης: William Barnhart
Τοποθεσία: Phoenix Athens
Διάρκεια: 23/09/2022 – 10/11/2022

Ο William Barnhart μας παρουσιάζει τη νέα του σειρά έργων, στο πλαίσιο του προγράμματος Villa Exarchia Residency. Οι πίνακες, που δημιουργήθηκαν από τις λεπτομερείς παρατηρήσεις και τα σκίτσα του Barnhart για την Αθήνα, αποτυπώνουν την επιθυμία του να συνδεθεί ουσιαστικά με την πόλη και τους κατοίκους της.

Ο William Barnhart AKA “the artmaker” είναι ένας ζωγράφος καριέρας από τη Mesa της Αριζόνα που έχει αφιερώσει όλη του τη ζωή στην παραγωγή τέχνης. Για τη δίμηνη παραμονή του στην Ελλάδα θα εξετάσει το ελληνικό πολιτιστικό τοπίο προκειμένου να ενισχύσει τις γνώσεις του για τα κλασικά μέσα από τη ζωγραφική και τη χαρακτική.

Μάθετε περισσότερα για την έκθεση και το πρόγραμμα εδώ!

Gener8ion | Ταινίες μικρού μήκους
Καλλιτέχνης: Romain Gavras
Τοποθεσία: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση & Μάντρα @ Διονυσίου Αρεοπαγίτου
Διάρκεια: 22/09/2022 – 23/10/2022

Το Gener8ion αποτελείται από τρεις μικρού μήκους ταινίες και σκιαγραφεί την ιστορία ενός μέλλοντος που θυμίζει τόσο πολύ το παρόν.

Η περιήγησή μας στο Gener8ion του Romain Gavras και του Surkin ξεκινά με το Emotions, στη Μάντρα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, με τη Charlize Theron να μας συνεπαίρνει με την εκφραστικότητα της. Από εκεί κατευθυνόμαστε στον Εκθεσιακό Χώρο της Στέγης για το Neo Surf, μια εντυπωσιακή εγκατάσταση με εικόνες από την Αθήνα του κοντινού μέλλοντος. Τέλος, καταλήγουμε στον γνώριμο χώρο της Μικρής Σκηνής και αφήνουμε τους εαυτούς μας στα συγκλονιστικά πλάνα του Agartha, σε ένα σχεδόν ανοιχτό μέλλον.

Μάθετε περισσότερα εδώ!

Platforms Project | Ανεξάρτητη Έκθεση Τέχνης
Τοποθεσία: Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών
Διάρκεια: 13/10/2022 – 16/10/2022

Το Platforms Project γιορτάζει τα δέκα χρόνια παρουσίας του και παρουσιάζει το μεγαλύτερο καλλιτεχνικό γεγονός στην ιστορία του μέχρι σήμερα με ένα πολύπλευρο παράλληλο πρόγραμμα ομιλιών, εργαστηρίων, βίντεο, παιδικών προγραμμάτων, παραστάσεων και πάρτι.

Το Platforms Project 2022 – Independent Art Fair θα παρουσιαστεί φέτος, από τις 13 έως τις 16 Οκτωβρίου 2022 στον Εκθεσιακό Χώρο «Νίκος Κεσσανλής» της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Ως πρωτοβουλία που υποστηρίζει νέους καλλιτέχνες, όπου ο πειραματισμός, η έρευνα και η διαμόρφωση καλλιτεχνικής ταυτότητας είναι διαρκές αίτημα, ο εκθεσιακός χώρος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών είναι η ιδανική επιλογή για την έκθεση τέχνης.

Το Platforms Project είναι μια διεθνής έκθεση που στοχεύει πάντα να παρουσιάζει την ανεξάρτητη καλλιτεχνική σκηνή όπως αυτή εκφράζεται μέσα από ομαδικές πρωτοβουλίες Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συμβάλλει με συνέπεια στην αναζήτηση λύσεων σε σύγχρονα εικαστικά και θεωρητικά ερωτήματα που τίθενται διεθνώς και την ενδεικτική χαρτογράφηση της εικαστικής δράσης, όπως αυτή παράγεται σήμερα στις εικαστικές ομάδες-πλατφόρμες.

Μάθετε περισσότερα εδώ!

 

astralon-icon-logo