Εκθέσεις, εκδηλώσεις σύγχρονης τέχνης και μια χορευτική παράσταση που θα φωτίσουν τις ζωές μας τις επόμενες εβδομάδες.

Το καλοκαίρι τελείωσε αλλά η τέχνη είναι πάντα εκεί για να γεμίσει την ψυχή μας. Τώρα που επιστρέψαμε στο αστικό τοπίο, ο Σεπτέμβριος μας φέρνει μια μεγάλη ποικιλία πολιτιστικών επιλογών. Η ομάδα του Astralón σας προτείνει επιλεγμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα το φθινόπωρο. Και πιθανότατα θα μας συναντήσετε κι εμάς κάπου εκεί έξω, οι εκδηλώσεις αυτές αξίζουν σίγουρα μια βόλτα!

astralon-suggest-art-calendar-portals

ΠΥΛΗ |πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο – Βιβλιοθήκη και Τυπογραφείο Βουλής
Διάρκεια: 11/06/2021 – 31/12/2021

Ένας νέος πολιτιστικός χώρος στην Αθήνα, αντιπροσωπεύει μια εξαιρετική έκθεση που διοργανώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων και το ίδρυμα ΝΕΟΝ. Για πρώτη φορά, το εμβληματικό κτίριο του πρώην Δημόσιου Καπνουργείου, ανοίγει για το κοινό ως νέος σύγχρονος πολιτιστικός χώρος της Αθήνας με τη διεθνή έκθεση σύγχρονης τέχνης «Portals / Πύλη». 59 καλλιτέχνες από 27 χώρες, με διαφορετικό υπόβαθρο, δημιουργούν έργα χρησιμοποιώντας μια ποικιλία μέσων – εγκαταστάσεις, τέχνη, γλυπτική, φωτογραφία και παραστάσεις – και αναπτύσσουν θέματα όπως Κίνηση, η Κοινή εμπειρία, η Σύνδεση, η Σπίτι.

Μάθετε περισσότερα στον παρακάτω σύνδεσμο:https://neon.org.gr/gr/exhibition/πυλη-portals/ 

astralon-suggests-art-calendar-bordeline-athens

Έκθεση: borderline.athens | @ Victoria Square Project
Καλλιτέχνης: Clémence B. T. D. Barret
Διάρκεια: 09/09/2021 – 23/09/2021

Η έκθεση borderline.athens της γαλλίδας εικαστικού Clémence B. T. D. Barret ερευνά πτυχές των πολύπλοκων ταυτοτήτων των γυναικών και άλλων θηλυκοτήτων στην Αθήνα. Μέσα από προσωπική επαφή με Αθηναίες διαφόρων καταβολών, ηλικιών και μονοπατιών ζωής δημιουργήθηκε το video installation. Το έργο αποτελεί το Αθηναϊκό κεφάλαιο της σειράς βίντεο «borderline», η οποία πραγματεύεται ερωτήματα που αφορούν τη γυναίκα και την ταυτότητα φύλου σε αστικά κέντρα ανά τον κόσμο.

Μάθετε περισσότερα στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.victoriasquareproject.gr/exhibitions 

astralon-suggests-art-calendar-biennale-eclipse

Εκδήλωση: 7η Μπιενάλε της Αθήνας «ECLIPSE»
Διάρκεια: 24/09/2021- 28/11/2021

Η 7η Μπιενάλε της Αθήνας «ECLIPSE» εγκαινιάζεται στις 24 Σεπτεμβρίου σε ένα συγκρότημα εμβληματικών γειτονικών κτιρίων στον άξονα των οδών Σταδίου και Πανεπιστημίου. Ο τίτλος της έκθεσης αναδεικνύει την ολοένα και πιο αόριστη αντίληψη που έχουμε για την πραγματικότητα λόγω μιας συνεχούς ρευστότητας που βιώνουμε σήμερα. Η ECLIPSE επιδιώκει να προσεγγίσει ζητήματα ταυτότητας, ιστορίας και πολιτισμικής πολυπλοκότητας παρέχοντας ένα πεδίο για να διερευνηθούν ιδέες, ερωτήματα, έννοιες και επιθυμίες που συχνά δεν βρίσκουν θέση σε μια Μπιενάλε.

Μάθετε περισσότερα στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://eclipse.athensbiennale.org/el 

astralon-suggests-art-calendar-akram-khan

Ξορκίζοντας το Κακό – Akram Khan Company | Ωδείο Ηρώδου του Αττικού
28 Σεπτεμβρίου 2021

Ο αγαπημένος μας, βραβευμένος “χορογράφος της χρονιάς 2020”, Akram Khan, και η ομάδα του έρχονται στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού με μια εμβληματική παραγωγή. Ένα έργο βασισμένο σε διαφορετικές ιστορίες του δυτικού πολιτισμού και της μονοθεϊστικής παράδοσης. Από την Ανατολή και την Δύση, τον παραδοσιακό και κλασσικό χορό  έως το Hip-Hop o Akram Khan και η ομάδα του προτρέπουν στην επανεκκίνηση της ανθρώπινης ύπαρξης  μέσω της Μνήμης και της Συνύπαρξης.

Μάθετε περισσότερα στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.akramkhancompany.net/productions/outwitting-the-devil/ 

 

astralon-icon-logo