Η αρχιτεκτονική συναντά την εικονογράφηση και η αγαπημένη μας Μύρνα Μαριάνοβιτς αποτυπώνει με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο τον κόσμο μας, τον κόσμο του Astralón.

Λονδίνο, Θεσσαλονίκη, Σίφνος και Αθήνα. Κάπου, κάποτε συναντηθήκαμε με τη Μύρνα και φτιάξαμε το νέο μας εξώφυλλο. Πάντα γλυκιά, χαρωπή και με μια αξιοθαύμαστη αισιοδοξία και ενθουσιασμό για τη ζωή, δέχτηκε να ζωγραφίσει για εμάς, την μικρή μας πολιτεία. Μια δική της οπτική για τη ζωή, που έγινε δική μας και ελπίζουμε και δική σας. Μια ιδιαίτερη ματιά ενός κόσμου που μπορούμε – γιατί όχι- να ταυτιστούμε!

Το νέο μας εξώφυλλο προβάλλει μια ρομαντική, ουτοπική αποτύπωση ενός αστικού τοπίου και ό,τι μπορεί να περιλαμβάνει αυτό. Μια παιχνιδιάρικη εικονογραφημένη πολιτεία που “συμπυκνώνει” τις ζωές όλων μας, τις δουλειές μας, τα ταξίδια μας, τις επιλογές μας, τη διασκέδασή μας αλλά ακόμα και τη φυγή και τα όνειρά μας. Όλα τα στοιχεία παρουσιάζονται σε συμπίεση και σε μεγάλη ποσότητα αλλά με μια χρωματιστή και ΄έντονη διάθεση όπως θέλουμε να βλέπουμε τη ζωή.

Mirna-Artwork-1

Η Μύρνα Μαριάνοβιτς γεννήθηκε και έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής της στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Ένα πολυπολιτισμικό κορίτσι με καταγωγή από την Κροατία αλλά και από την Σίφνο, από όπου και οφείλεται η κυκλαδιτική της αύρα που ολοκληρώνει την καλλιτεχνική της φιγούρα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Βόλου ενώ σήμερα ζει και εργάζεται στο Λονδίνο, ως αρχιτέκτονας και εικονογράφος. Αφού ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές τις σπουδες στο Royal College of Art στο τμήμα Visual Communication συμμετείχε σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και το Λονδίνο. Τέλος, δουλεύει ως multidisciplinary designer, σχεδιάζει έπιπλα, περιβάλλοντα για βιντεοπαιχνίδια και διοργανώνει δημιουργικά εργαστήρια με διάφορες κοινότητες.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα για την Μύρνα Μαριάνοβιτς εδώ.

Mirna-Artwork-2

Mirna-Artwork-5

astralon-icon-logo