Διαβάστε για τη γιορτινή μας έμπνευση καθώς και μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά σχετικά με τα GIFs και τα αυτοκόλλητα.

Οι αναμνήσεις από την παιδική μας ηλικία, όταν παίζαμε με άλμπουμ γεμάτα αυτοκόλλητα και όταν σφραγίζαμε το γράμμα του Άη – Βασίλη με το πιο αγαπημένο μας αυτοκόλλητο, αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης και δημιουργίας.

Έτσι, ενώ έπαιζε το αγαπημένο μας τραγούδι “Blue Christmas” του Elvis Presley, ξεκινήσαμε να σχεδιάζουμε, να πειραματιζόμαστε και να παίζουμε με ψηφιακά αυτοκόλλητα και GIFs που εκφράζουν λέξεις, συναισθήματα και την ίδια μας τη διάθεση.

Τα τελευταία χρόνια, παρατηρούμε αναπόφευκτα πόσο τα GIFs έχουν διεισδύσει στην καθημερινότητά μας. Περίπου 7 δισεκατομμύρια GIFs διαμοιράζονται κάθε μέρα, ένα νούμερο που αδιαμφισβήτητα δηλώνει ότι αργά αλλά σταδιακά μετατρέπονται σε έναν από τους κυριότερους τρόπους επικοινωνίας σε πλατφόρμες όπως το Facebook, το Instagram, το Twitter, το Snapchat, το iMessage, το WhatsApp και το Tinder, οι οποίες προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα. Η αλήθεια είναι πως συχνά πυκνά  τα GIFs μπορούν να κάνουν μια συζήτηση συναρπαστική, περιγράφουν καλύτερα τη διάθεσή μας και προσδίδουν στα Instagram stories που ανεβάζουμε – ακόμη – περισσότερο ενδιαφέρον!

Η μεγάλη επιτυχία αυτού του εθιστικού τρόπου επικοινωνίας, μπορεί να γίνει εύκολα κατανοητή εάν αναλογιστούμε ότι: το 80% των ανθρώπων θυμούνται ένα μήνυμα το οποίο βλέπουν, σε αντίθεση με το 10% εκείνων που ακούν το ίδιο μήνυμα ή το 20% εκείνων που το διαβάζουν. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως ο ανθρώπινος εγκέφαλος επεξεργάζεται τις εικόνες 60.000 φορές πιο γρήγορα από ότι το κείμενο.

Και τώρα, που πιθανότατα σας έχουμε πείσει, σας προσκαλούμε με ιδιαίτερη χαρά στο Giphy channel του Astralón (το οποίο έχει περισσότερες από 11 εκατομμύρια προβολές!) όπου μπορείτε να παίξετε με τα μοναδικά μας αυτοκόλλητα! Αυτές τις γιορτές εξερευνήστε και διαμοιράστε όλες τις δημιουργίες μας στο Instagram, στο Facebook, στο Messenger, στο Viber και σε άλλες σχετικές εφαρμογές, προσδίδοντας γιορτινή διάθεση σε κάθε story, δημοσίευση και συζήτηση! Μπορείτε να αναζητήσετε εύκολα κάθε sticker και GIF, πληκτρολογώντας απλά τη λέξη “astralon”.

Σας ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα και μια υπέροχη παιχνιδιάρικη νέα χρονιά!

Πηγές: Digital Trends, Giphy’s Medium Channel, HubSpot

astralon-icon-logo