12 τραγούδια για το Astralón, από τον εικαστικό Στέφανο Ρόκο.

Να συνεργάζεσαι με τον εικαστικό και πλέον φίλο Στέφανο Ρόκο από… πάντα, είναι ευλογία. ?

Το κοινό μας ταξίδι περιλαμβάνει τέχνη, πίνακες ζωγραφικής, βιβλία, λιχουδιές, ενημερωτικά δελτία, TikToks, στιγμές χαράς αλλά και λύπης, και φυσικά μουσική – πολύ μουσική. Οπότε, όταν ο Στέφανος δέχτηκε να μοιραστεί μαζί μας μερικά από τα πιο πρόσφατα – και όχι μόνο – αγαπημένα του τραγούδια, είμασταν ιδιαίτερα ανυπόμονοι για να βουτήξουμε μέσα σε αυτά.

Ο Στέφανος Ρόκος είναι μια εξέχουσα φυσιογνωμία στον καλλιτεχνικό χώρο από το 2001, με ατομικές αλλά και ομαδικές εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.

Αξιοσημείωτο, μεταξύ των project  του, είναι το μουσικό και εικαστικό εγχείρημα του 2010, “Horror & Romance on Another Planet”, καθώς και η οπτική του προσέγγιση στο LP των Nick Cave & The Bad Seeds “No More Shall We Part”, που κατέληξε σε ένα υπέροχο artbook, καθώς και σε εκθέσεις στην Αθήνα και την Αμβέρσα. Η πιο πρόσφατη ατομική του έκθεση, «The Two Temples», πραγματοποιήθηκε το 2022 στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Το Φεβρουάριο συνεργάστηκε με την ηθοποιό/ καλλιτέχνιδα Vicky Krieps, για την έκθεση με τίτλο «A Channel d’amour by .KRWK» που περιελάμβανε 6 έργα του Στέφανου Ρόκου, τα οποία δημιουργήθηκαν ειδικά για αυτό το project, και παρουσιάστηκαν το Φεβρουάριο στo Spring/Break Art Show του Λος Άντζελες

Επιστρέφοντας στο Jukebox μας, ο Στέφανος μοιράζεται τραγούδια από τους αγαπημένους του καλλιτέχνες, Peter Gabriel, PJ Harvey, Blur και The Smashing Pumpkins, μεταξύ άλλων. Επιπλέον, περιλαμβάνει δύο εξαιρετικά αποσπάσματα από την πρωτότυπη ταινία της Apple “Killers of the Flower Moon”, καθώς και νέα τραγούδια από τους φίλους του, Jim Sclavunos και Stef Kamil Carlens. Μάλιστα, ο Carlens προσφέρει ένα φανταστικό νέο track, με τίτλο “Walk On Red, Stop On Green”, οπότε, μην το χάσετε.

Είτε προτιμάτε το Spotify είτε το YouTube , σας προσκαλούμε να απολαύσετε τα τραγούδια παρακάτω!


astralon-icon-logo