Ο καλός μας φίλος και συνεργάτης Κασάπης, φέρνει τη σκοτεινή γλυκιά μελαγχολία του στο Astralón, με ένα έργο αποκλειστικά φιλοτεχνημένο για μας.

Πρώτη φορά συναντηθήκαμε πριν από ενάμιση περίπου χρόνο. Όταν ο Μιχάλης Κασάπης επισκέφτηκε το χώρο μας στην οδό Σίνα, ένα θαυμάσιο απόγευμα στις αρχές της άνοιξης, ως ιδιοκτήτης και σχεδιαστής του Kiss The Frog Studio, ένα label με χειροποίητα εικαστικά κοσμήματα που λειτουργεί μαζί με τη Μυρτώ Γλένη. Είχαμε μια όμορφη πρώτη κουβέντα, ήπιαμε ένα φλιτζάνι καφέ και φάγαμε φράουλες.

Μετέπειτα, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν ξανασυναντηθήκαμε, μέχρις ωσότου ξεκινήσει μερικούς μήνες αργότερα η εξαίσια συνεργασία μας, το Νοέμβριο του 2019. Και τι λαμπρή πλέον στιγμή, ένα χρόνο μετά, να παρουσιάσουμε το παιχνιδιάρικο σκοτεινό ύφος του Μιχάλη Κασάπη, καθώς έχουμε ήδη εισέλθει στο δεύτερο lockdown στην Ελλάδα, σε αυτή τη συνεχιζόμενη COVID-19 τρέλα που στοιχειώνει τη ζωή μας.

astralon-kasapis-be-patient

Ο Κασάπης γεννήθηκε στην Κρήτη, πέρασε το μεγαλύτερο μέρος των παιδικών του χρόνων στο Ναύπλιο, την πόλη κομψοτέχνημα της Πελοποννήσου και δημοφιλή προορισμό ως πρωτεύουσα του πρώτου ελληνικού κράτους μετά το 1821, ενώ αυτή την περίοδο ζει στην Αθήνα. Έχει εικονογραφήσει περισσότερα από 20 βιβλία, ως συνεργάτης αξιόλογων εκδοτικών οίκων, ενώ έχει εργαστεί και με διαφημιστικά γραφεία. Τέλος, ο Κασάπης, έχει συνεργαστεί ως layout artist σε εταιρία animation για παραγωγές ταινιών κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους (Sony Pictures, Paramount για να αναφέρουμε μερικές).

Συγκεντρώσαμε, δίπλα στο illustration του Astralón, μερικά από τα ευφυή και έντονα συναισθηματικά, αντιπροσωπευτικά δείγματά του, όπου το σκοτάδι συνυπάρχει αρμονικά με την τρυφερότητα και την αγνότητα. Ιδανικά για φίλους των Jean-Marc Reiser, Oliver Jeffers, Tim Burton, Nick Cave, Edgar Allan Poe, Lewis Carroll και άλλων αγαπημένων αφηγητών που ξεπηδούν στο κεφάλι μας.

Μπορείτε να δείτε τις υπέροχες χειροποίητες δημιουργίες του Kiss The Frog Studio εδώ.

astralon-kasapis-by-the-sea-side

astralon-kasapis-enjoy-the-silence

astralon-kasapis-fairytale-lady

astralon-kasapis-trees

astralon-icon-logo