Το Twitter ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε να δοκιμάζει ένα διευρυμένο όριο 280 χαρακτήρων για τα tweets του.

Έντεκα χρόνια από την έναρξη λειτουργίας της, η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης που ιδρύθηκε στο Σαν Φρανσίσκο, αναθεωρεί το χαρακτηριστικό που την καθιέρωσε, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τους χρήστες της να εκφράζονται καλύτερα. Όπως ανέφερε και η product manager του Twitter, Aliza Rosen: “Θέλουμε κάθε άνθρωπος στον κόσμο να μπορεί να εκφραστεί εύκολα στο Twitter, οπότε κάνουμε κάτι νέο: πρόκειται να δοκιμάσουμε ένα μεγαλύτερο όριο 280 χαρακτήρων”.

Το όριο των 140 χαρακτήρων καθιερώθηκε για να αντικατοπτρίζει το μήκος των SMS μηνυμάτων, πάνω στο οποίο ξεκίνησαν να διανέμονται τα tweets πριν από την ανάπτυξη των εφαρμογών των κινητών συσκευών. Τα μηνύματα SMS περιορίζονται στους 160 χαρακτήρες, ενώ 20 από τους 160 χαρακτήρες προορίζονται για την ταυτότητα του χρήστη στο Twitter.

Ωστόσο, αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Παρόλο που αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμο μόνο σε μια μικρή ομάδα, το Twitter θέλει διαφάνεια σχετικά με τον ενθουσιασμό του στο να περάσει σε αυτή την αλλαγή. Συγκεντρώσαμε εδώ μερικά από τα ευρήματά τους:

astralon-twitter-characters
Το εννέα τοις εκατό των tweets στα Αγγλικά αγγίζει το όριο των 140 χαρακτήρων, σε αντίθεση με τα αντίστοιχα των Ιαπώνων.

 “Καταλαβαίνουμε, εφόσον πολλοί από εσάς χρησιμοποιείται το Twitter εδώ και χρόνια, ότι μπορεί να υπάρχει ένα συναισθηματικό δέσιμο στους 140 χαρακτήρες – το νιώσαμε κι εμείς. Το δοκιμάσαμε όμως, είδαμε τη δυναμική του στο τι θα επιφέρει, και ερωτευτήκαμε αυτό το νέο, ακόμη σύντομο, περιορισμό. Είμαστε ενθουσιασμένοι που το μοιραζόμαστε και θα σας κρατάμε ενήμερους για αυτό που βλέπουμε και τι επακολουθεί”.

astralon-twitter-characters-differences
Εδώ έχουμε 140 (στα αριστερά) και 280 (στα δεξιά) χαρακτήρες στο timeline.
astralon-twitter-characters-languages
Το ίδιο Tweet σε διαφορετικές γλώσσες.

Στο μεταξύ, αν και το Twitter σου δίνει περισσότερους χαρακτήρες για να εκφραστείς, ορισμένοι χρήστες δεν είναι και τόσο χαρούμενοι με αυτό.

astralon-icon-logo

Πηγή: Twitter