Η αναδρομή της Google όσον αφορά το “Έτος στην Αναζήτηση” δίνει έμφαση στις στιγμές εκείνες που καθόρισαν το 2016. Η δραστηριότητα στην αναζήτηση αποδεικνύει όχι μόνο πως οι καταναλωτές στρέφονται στη Google, αλλά παρέχει και πολύτιμες πληροφορίες για τους marketers – ειδικά τη στιγμή που αυτοί ορίζουν τους δικούς τους χάρτες για το 2017.

Οι αναζητήσεις δίνουν μια γρήγορη ματιά στο τι ενδιέφερε τον κόσμο κατά το 2016. Και παρ’ όλες τις δυσκολίες και τις προκλήσεις του έτους, υπήρχαν επίσης στιγμές ανάλαφρες, όμορφες και με έμπνευση.

Ο κόσμος θρήνησε μετά τις επιθέσεις σε Βρυξέλλες και Ορλάντο. Οι άνθρωποι προσπάθησαν να κατανοήσουν τις λεπτομέρειες και τις επιπλοκές του ιού Ζίκα και του Brexit. Ενώ προέκυψαν θέματα κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών στις Η.Π.Α. που συνέχισαν να αντηχούν ακόμη και μετά την 8η Νοεμβρίου. Υπήρχαν όμως και στιγμές ανακούφισης που προκάλεσαν ευφορία – με τρανή απόδειξη τα απίθανα memes των Dat Boi και Michael Phelps – και εμπειρίες που μας έφεραν κοντά, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, το Pokémon Go, καθώς και η ισχυρή επιθυμία της νίκης στο Powerball.

Το “Έτος στην Αναζήτηση” παρουσιάζει μερικά παραδείγματα για το πώς οι άνθρωποι ζούνε τις ζωές τους σε μικρο-στιγμές: εκείνες τις στιγμές όπου υπάρχει μια άμεση ανάγκη για να εκπληρώσουν. Σε αυτές τις στιγμές, οι καταναλωτές θέλουν να γνωρίσουν, να πάνε, να κάνουν, ή να αγοράσουν – και στρέφονται στην αναζήτηση για πληροφορίες και έμπνευση.

Κορυφαίες τάσεις στις αναζητήσεις ανάμεσα σε μικρο-στιγμές κλειδιά

astralon-google-trends-2

Το 2017, οι marketers χρειάζεται να είναι παρόντες σε αυτές τις μικρο-στιγμές των καταναλωτών όπως επίσης και να βρούνε τρόπους ώστε να είναι χρήσιμοι. Και θα πρέπει να το κάνουνε αυτό καθώς πλοηγούνται σε έναν κόσμο ο οποίος είναι, από πολλές απόψεις, διαιρεμένος.

Το σημερινό κλίμα είναι εξίσου ώριμο για αισιόδοξα, συγκινητικά μηνύματα. Οι marketers πρέπει να βρούνε τρόπους ώστε να καθησυχάσουν τους καταναλωτές και να τοποθετήσουν τα brands τους ως αξιόπιστα. Και για να το πετύχουν αυτό, θα πρέπει να είναι σχετικοί κατά τη διάρκεια εκείνων των στιγμών που, όλες μαζί, θα συντελέσουν σε μια ακόμη μεγάλη χρονιά στην αναζήτηση.


astralon-icon-logo

Πηγή: Think with Google