Μια ανάσα πριν την αναχώρηση για τους καλοκαιρινούς μας προορισμούς, οι επιλογές καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του Astralón αναδύονται για άλλη μια φορά.

Ετοιμάζοντας τις βαλίτσες σας για τις πιο ξέγνοιαστες διακοπές σας, το Astralón προτείνει τέσσερις εκθέσεις, τρεις από αυτές σε μαγευτικά νησιά και μία στην Αθήνα. Ελπίζουμε η τέχνη να έρθει στο δρόμο σας και να την απολαύσετε, χαλαροί και μαυρισμένοι!

Astralon-Art-Calendar-Hydra

Dream Machines  |Ομαδική Έκθεση
Τοποθεσία: Ίδρυµα ∆ΕΣΤΕ, Σφαγεία Ύδρας
Διάρκεια: 20/6/2023 – 30/10/2023

Η έκθεση του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ με τίτλο «Dream Machines», σε επιμέλεια Daniel Birnbaum και Massimiliano Gioni, είναι μια μικρή έκθεση που μελετά την επίδραση της τεχνολογίας στην ανθρώπινη φαντασία.

Είναι μια διεθνής, σημαντική έκθεση που διερευνά εάν η τεχνολογία μπορεί να εξυπηρετήσει τους ανθρώπους, πώς μπορούμε να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε την ουτοπία, αντιτίθεται στην τεχνοφοβία και, αν μη τι άλλο, θέτει πολλά ερωτήματα στους techno σκεπτικιστές.

Η εμφάνιση νέων μέσων δημιουργεί πάντα νέες δυνατότητες για την τέχνη και κάθε εποχή έχει τους δικούς της βασικούς καλλιτέχνες, μέσα από τα έργα τους αποκρυσταλλώνουν νέες συναντήσεις τεχνολογίας και δημιουργικότητας. Η ίδια η έκθεση μετατρέπεται σε «μηχανή», με τα έργα να παρατίθενται σε μηχανικό μπαλέτο, να εκτυλίσσονται στους χώρους του Σφαγείου στην Ύδρα.

Πατήστε εδώ για περισσότερα.

Astralon-Art-Calendar-Thermia

Thermia Project
Τοποθεσία: Κύθνος
Διάρκεια: 17/8/2023 – 25/8/2023

Το Thermia Project είναι ένα πρόγραμμα καλλιτεχνικής διαμονής στην Κύθνο, που ιδρύθηκε και διευθύνεται από την Οντέτ Κουζού. Ιδρύθηκε το 2022, το πρόγραμμα εστιάζει στη δημιουργία ενός διαλόγου μεταξύ της σύγχρονης τέχνης και της τοπικής παράδοσης.

Τα έργα που δημιουργήθηκαν κατά τη φιλοξενία των εικαστικών καλλιτεχνών στην Κύθνο προέρχονται από την παρατήρηση και την ενασχόλησή τους με το φυσικό και πολιτιστικό τοπίο της Κύθνου – ξερολιθιές, δημοτικά τραγούδια, παραδοσιακά παραμύθια, οικόσιτα ζώα, φυσική χλωρίδα. Τα έργα διέπονται από αφηγηματικό χαρακτήρα και αφηγούνται σχέσεις που συναντώνται στην καθημερινότητα του τόπου.

Φέτος, το πρόγραμμα καλλιτεχνών Thermia Project παρουσιάζει την έκθεση σύγχρονης τέχνης «Caring/Carrying Landscapes» σε επιμέλεια της Οντέτ Κουζού.

Πατήστε εδώ για περισσότερα.

Astralon-Art-Calendar-Xenakis

Iannis Ξενάκης: Sonic Odysseys | Εκθεση
Τοποθεσία: ΕΜΣΤ
Διάρκεια: 29/6/2023-07/1/2024

Το ΕΜΣΤ ανοίγει τις πόρτες του στον Γιάννη Ξενάκη (1922-2001), έναν από τους σημαντικότερους δημιουργούς του 20ού αιώνα, που με το πολυσχιδές και πρωτοποριακό έργο του άνοιξε νέους δρόμους για τον πολιτισμό του 21ου αιώνα.
Συμπαραγωγή του ΕΜΣΤ και της Φιλαρμονικής του Παρισιού, η έκθεση εστιάζει στο πιο σημαντικό και πρωτοποριακό έργο της εικαστικής, λογοτεχνικής, αρχιτεκτονικής και μουσικής παραγωγής του Ξενάκη, ενώ φωτίζει την προσωπική του ιστορία, διαμορφώνοντας τα πολιτικά και πολιτιστικά κινήματα που τον καθόρισαν ως καλλιτέχνη στην εποχή του.

Η πρωτοβουλία για την έκθεση Ξενάκη συνάδει με μια από τις αποστολές του μουσείου, που είναι, μεταξύ άλλων, η ανάδειξη του έργου επιφανών ή και λιγότερο γνωστών αλλά σημαντικών επαγγελματιών του πολιτισμού της ελληνικής διασποράς.

Η έκθεση οργανώνεται γύρω από έξι κεφάλαια, εστιάζοντας σε μερικά από τα σημαντικότερα έργα του Ξενάκη, τόσο μουσικά όσο και αρχιτεκτονικά. Ένα αφηγηματικό νήμα, τόσο θεματικό όσο και χρονολογικό, προσκαλεί τον επισκέπτη να απορροφήσει τον μοναδικό κόσμο του Ξενάκη τόσο μέσω της όρασης όσο και του ήχου. Η έκθεση περιλαμβάνει 20 μουσικά και αρχιτεκτονικά έργα, 220 πρωτότυπα και αρχειακά ντοκουμέντα: φωτογραφίες, μακέτες, παρτιτούρες και προσωπικά αντικείμενα καθώς και πλήθος οπτικοακουστικών έργων.

Πατήστε εδώ για περισσότερα.

 

 

5η Μικρή Biennale Σύγχρονης Τέχνης | Εκθεση
Τοποθεσία: Μουντάδο, Τήνος
Διάρκεια: 21/7/2023 – 20/8/2023
Η «5η Μικρή Biennale Σύγχρονης Τέχνης – εικαστική περιπλάνηση στο Μουντάδο», ετοιμάζεται για το καλοκαίρι του 2023. Ο Σύλλογος Απανταχού Μουνταδιανών, Mireille Lienard, Philippe Fraisse και Ηλίας Σιγάλας, συνεργάζονται για τη μοναδική αυτή έκθεση.

Έντεκα διάσημοι καλλιτέχνες από διάφορα μέρη του κόσμου έρχονται να εκθέσουν τη δική τους πρόταση για το φετινό μας θέμα «ROOTS».

Επιλέγοντας το θέμα Roots για αυτή την 5η Μικρή Biennale και χρησιμοποιώντας τον πληθυντικό, οι διοργανωτές στοχεύουν να ανοίξουν τις πόρτες της δημιουργίας, παίζοντας με τις αναρίθμητες έννοιες που καλύπτει αυτή η «λέξη». Από την κυριολεκτική σημασία που αναφέρεται στον φυτικό κόσμο, στις πολλαπλές μεταφορικές του έννοιες όπως προέλευση, αρχή, γέννηση, πηγή κ.λπ. Η «λέξη» όπως την ερμηνεύουν οι καλλιτέχνες, μας καλεί να αμφισβητήσουμε τις δικές μας ρίζες.

Πατήστε εδώ για περισσότερα.

 

astralon-icon-logo